Rezidenční projekt Port Karolína 4


Je nám ctí, že jsme se mohli podílet na stavbě PORT Karolína 4 dodáním cca 7.000 m2 obkladů a dlažeb RAKO. Jako standard byla dodávána dlažba RAKO Alba. Projekt Port Karolína tvoří celkem čtyři etapy s 588 novými domovy. Prostupnost územím od Rohanského nábřeží, přes vnitroblok až na cyklostezku vedoucí podél Vltavy zajišťuje soustava na sebe navazujících průchodů a sloupů.

 

 

Novodobá podoba čtvrti Karlín je do jisté míry ovlivněna řekou Vltavou, která se zničující silou tisícileté vody vkročila na jaře roku 2002 do karlínských ulic a definitivně změnila podobu místa. Díky architektonickým projektům se dříve opomíjená čtvrť za Negrelliho viaduktem změnila v přehlídku současné architektury. Rezidenční projekt Port Karolína,
který svůj název získal na počest Karolíny Augusty, manželky císaře Františka I., tak tvoří pomyslný přístav pro své obyvatele. Přirozeně navazuje na urbanistickou strukturu nové zástavby Rohanského ostrova a paralelně plyne s tokem Vltavy. Mezi objekty se vine parter zajišťující průchodnost celého území.

 


Rezidenční areál Port Karolína osloví nejen svojí netradiční městskou architekturou, ale také promyšlenými dispozicemi bytů. Ideální pro ty, kteří hledají vlastní bydlení v centru města s dobrou dostupností služeb i volnočasových aktivit. V bytovém domě jsou také exkluzivní mezonetové byty se střešními terasami.
Na střeše osmého podlaží je rezidentům k dispozici společná terasa o rozloze 72 m2, ze které se otevře výhled na atraktivní část Prahy – přes Holešovice, Troju až na Pražský hrad. 

Součástí rezidenčního areálu je také technické zázemí, kolárna a místnost se sprchou pro mytí kol, kočárků či zablácených psů. Náročné klienty potěší Meeting point (centrum služeb) s denním provozem, stejně tak jako příprava pro možnost vybavit si domácnost chytrými technologiemi.

FAKTA

  • Lokalita: Praha 8
  • Zaměření: Rezidenční development
  • Datum zahájení: 2017
  • Datum dokončení: 2022
  • Použitý materiál: dlažba RAKO Alba
  • Celkem dodáno: 7.000 m2

 

 

Aktualizováno dne: 13.9.2022